Victime suntem cu totii

Dar și complici. Fiecare dintre noi știe, în felul lui, cât de defectă e actuala ordine din România. Trăim într-un imaginar sinistru. Credem că altfel nu se poate, suntem în zona noastră unică de confort și într-un fel ciudat ne-am învățat așa. 

Alții au ajuns pe Lună și vor să fie primii și pe Marte, iar noi din când în când ne amintim că un român de-al nostru a inventat stiloul deși, acum cu alte device-uri preferăm să scriem. Am zburat primii, ne fălim și doar atât. Călătorii care vin la noi n-ar crede asta dacă ajung prin Otopeni. Să nu vă mirați dacă vă vin în minte exemple asemănătoare.

Asta a făcut comunismul din națiunea română! O adunătură de defecți au fost la putere și ne-au dat sfaturi din postura de înțelepți. Pe unii dintre ei, în continuare îi tolerăm acolo. 

1 Decembrie

Strămoșii ne-au făcut dintr-o speranță, țară. Atunci a fost mai greu. N-ar fi cinstit față de ei, acum să spunem că am obosit. Mulți pași au mai rămas. În față, cel puțin din întâmplare vom nimeri un șanț. Dacă vom pune toți mâna pe lopată, vom face repede un pod. Dacă ne străduim puțin îi punem și lanterne, ba chiar, de-ai naibi îl facem și cu 10 benzi. 

Apoi să vezi ce chef avem de-o masă întinsă de 1 Decembrie. Dacă e vreme bună, facem un grătar și bem o bere, sau stăm în casă, la căldură alături de prieteni și de rude. 

1 Decembrie

Vom fi atunci mai mândrii că ne-am deșteptat și poate și strămoșii vor avea odihnă acolo unde sunt. Îi vom cinsti cum se cuvine cu un pahar de țuică, răchie sau palincă și mâncare bună ca într-o zi de sărbătoare

Acum putem alege. Ce vrem să fim? Victime sinistre ale unui regim cretin, sau învingătorii celui la care vrem să aderăm. La ce să ne întoarcem în trecut, în viitor se pare că mai putem schimba ceva. 

1 Decembrie