Toate gândurile pe care le crezi, se adaugă la greutatea ta corporală și neexaminate formeaza deseori bucle de probleme inutile.
Cum încercai să adormi într-una din nopțile trecute, te pomenești cu un gând: ce mi-am propus să fac este imposibil, nu o să reușesc. Ca răspuns la acest gând îți spui: Este un semn rău că mă gândesc la asta. Ca răspuns la gândul despre primul gând, te gândești: Mai bine să nu mă gândesc la asta dacă vreau să găsesc o soluție.
Dacă îți crezi toate ideile pe care mintea ta le creează, acestea vor căpăta personalitate, au să devină parte din tine și pot ajunge sa te posede așa cum bătrânii povestesc despre demonii din trecut. Ieșirea din buclă apare atunci când vezi că ești liber să te gândești la orice vrei, atâta timp cât mâine te ridici și pornești la drum.
Apoi adormi.
Gândurile sunt născute pentru a muri
Există o terorie a evoluției umane potrivit căreia, gândirea este o abilitate a creierului ivită din necesitatea de a supraviețui și de a se reproduce.
Majoritatea animalelor sălbatice au mulți pui. Pentru că mediul în care trăiesc este plin de pericole, foarte mulți dintre puii lor mor înainte de a ajunge la maturitate. Oamenii au creat o strategie diferită. Ne putem proiecta conștient într-un viitor imaginat, exprimentând cu el în mintea noastră. Se întâmpla asta de fiecare dată când îți faci un plan. Dacă acesta eșuează în mintea ta, atunci gândul moare în locul tău sau al copiilor tăi.
Nu acorda prea multă energie gândurilor care eșuează. Ocazional îți vine o idee bună. Această idee poate deveni acțiune, acțiunea creează obiceiuri, obiceiurile formează un caracter, iar acesta din urmă este ceea ce te definește în societate.
Un gând rătăcit se află la mare depărtate de soartă.
Acțiunile sunt Cele care Ne conduc Viața
Nu poți să-și oprești gândurile sau sentimentele, dar felul cum decizi în funcție de ele, este o analiză conștientă. Acest proces creează o senzție mult mai bună decât dacă ne lăsăm conduși de emoții. Felul în care acționezi schimbă modul în care trăiești.
Gândurile nu sunt concepute pentru a schimba felul în care trăim, sunt doar niște moduri de experimentare a unor idei noi. Dacă folosești greșit acest instrument pentru a încerca să-ti controlezi emoțiile, vei eșua. Incertitudinea cu privire la ceea ce trebuie făcut, nu are nevoie de multă gândire ci de acțiune. Începând cu: care este cea mai evidentă problemă din viața ta, de care trebuie să te acupi înainte de orice?
Permite-ți gândurilor să-ți schimbe acținea doar atunci când te inspiră în a găsi soluții.
Obiceiurile sunt Cele care dau Năștere Acțiunii
Vrei să începi să alergi. Începi prin a alerga în fiecare zi, chiar dacă o faci pe distanțe mici. Nu-ți fă griji cu privire la cât de lent ești sau cât de greu este, pentru că încă nu ai un obicei format. Acțiunile tale vor deveni automate îndată ce sunt sprijinite de un obicei.
Nu fii speriat dacă îți formezi noi comportamente, dar acestea trebuiesc trate cu blandețe. Gândește-te la ele ca la un lup căruia trebuie să-i câștigi încrederea și să-l îmblânzești.
Fii răbdător și cunoscător al faptului că un singur gând îți poate strica toate progresele. Astfel de gânduri vor apărea în fiecare zi, așa că tratează-le cu grijă. După o vreme vei îmblânzi lupul și asta va deveni echivalentul de a avea un obicei adânc înradăcinat de a alerga. Îți va aduce beneficii pentru tot restul vieții.
Toate Parțile din Tine simt Plăcere și Durere
Înăuntrul tău trăiesc mai multe personalități autonome. Fiecare dintre ele vrea să fie hrănită. Toate vor simți foame când nu sunt hrănite și vor simți plăcere atunci când o faci.
Nu-s toate bune. Unele vor să se simtă mizerabil, altele vor să simtă milă de sine. O parte a înțelegerii tale este să știi ca toți avem gânduri autodistructive în noi.
Îndată ce îți recunoști părțile din tine care nu se aliniează obictivelor stabilite, se va ivi problema foamei.
Până nu-ți conștientizezi inconștientul, acesta îți va direcționa viața și îl vei numi soartă.
CARL JUNG
Lasă-ți Lupul Rău să Moară de Foame
Sună simplu, dar ceea ce nu știi încă este că înfometarea lupului rău se simte exact ca și când tu ai fi înfometat. Dacă ar fi mai ușor, atunci am fi cu toții iluminați.
Gândurile negative sunt dezlănțuirile nebune ale unui lup înfometat. Lasă-le să fie, recunoaște-le și nu acționa după ele. Altfel hrănești lupul. Așa devine mai puternic. Lasă-l să se plimbe și să vorbească. E doar un gând. Tu alegi.
Surse foto: | |
Photo by Devin Avery on Unsplash | Photo by Vaibhav Sanghavi on Unsplash |