Incepe sa crezi

Nu este o coincidență faptul că anul ăsta simțim o schimbare în noi, semnele au apărut de mult doar că acum avem timp să le vedem.

Poate că totul a început atunci când, după un timp de carantină petrecut alături de cineva, ai realizat că relația ta nu-i tocmai ce trebuie, plus că în cele câteva luni în care ai lucrat de acasă, ți-ai dat seama că nu te mai porți întoarce la aceeași uniformă de birou.

În absența monotoniei muncii de zi cu zi, ne-am trezit parte la erorile unui sistem, la  nedreptățile și inegalitățile lui. Într-o perioadă de incertitudine fară precedent, suntem fortați să ne gândim la aspirațiile personale, descoperind că adevăratele dorințe au fost îngropate sub o poveste de succes în care personajele principale nu-ți sunt propriile pasiuni și valori.

 

Rămâi prezent

Toți experimentăm același lucru în același timp, diferența stă în modul prin care oamenii răspund și interpretează experiența lor.

Dacă ești una dintre persoanele care s-a înhămat la o schimbare personală exact în vremurile astea atunci află că nu ești singura care trăiește anxietate sau stres. Dă-ți timp pentru a procesa tot ce se întâmplă, lipsa de certitudine este unul dintre cei mai puternici declanșatori de emoții.

Nu ești slab dacă simți durere, înseamnă doar că ai început să privești cu atenție.

Incepe sa crezi

Respiră

Ai ocazia de a privi locul și traiectoria ta dintr-o altă perspectivă, o astfel de posibilitate nu se nimerește chiar în fiecare zi. Mulți dintre noi se folosesc de momentul ăsta pentru a se reconecta, a reflecta la schimbările pe care nu ar fi putut să le facă dacă totul s-ar fi desfășurat ca de obicei.

Alegerile făcute de tine acum sunt lucruri dorite de mult. Zidurile erau pe cale să cadă de ceva vreme. Rețelele de socializare deveniseră mai demult demente, nu de ieri îți urai locul de muncă iar relația în care te afli se stricase cu ceva timp în urmă. Dacă ai ajuns la orice alt adevar, cel mai probabil acesta exista înainte de toate astea.

Vă rugăm să luați la cunoștință faptul că nu trebuie să fiți complet funcționali în aceste momente. De asemenea e bine de știut că nimic din ce va fi potrivit pentru dumneavoastră, nu vă va cere să vă sacrificați sănătatea mintală pentru totdeauna. Fiți atenți doar la pasul următor, câtă vreme îl ve-ți face atunci o să ajungeți la destinația dorită.

Surse foto
Annie Spratt on Unsplash