Charles Bukowski

Charles Bukowski și-a petrecut zeci de ani scriind în apartamente dubioase și pline de viață din Los Angeles, până când vânzările cărților sale i-au dat posbilitatea să se mute într-o casă cu două etaje de unde se vedea portul industrial din San Pedro (L.A.). ,,Nu-și dorea o priveliste naturală a oceanului’’ povestește Linda Bukowski, cea de-a doua soție a  autorulul.

Nu e greu să-l asociezi pe Bukowski cu petrecerile degradante pline de alcool, urmate de o dimineață mahmură în care te dregi cu încă un bax de bere, din nou concediat și iarăși într-o poveste de amor. Nimeni n-ar fi putut să scrie atât de bine și de mult dacă și-ar fi petrecut mai tot timpul în baruri, veșnic cu mintea tulbure, urinând lângă ușa vreunui magazin din care tocmai și-a cumpărat un cartuș de țigări și o sticlă sau două de vin. Poate doar Charles Bukowski…

Documentarul ,,You never had it- An evening with Bukowski’’, va avea premiera online pe 7 August 2020 în cinematografele virtuale și prezintă o arhivă a producatorei și jurnalistei italiene Silvia Bizio, intervievându-l pe Bukowski la domiciliul său din San Pedro în ianuarie 1981. Lor li se alătură și noua soție Linda Bukowski, alături de care se fumează, se bea vin și se vorbește despre sex, literatură, copilărie și umanitate.

You never had it –  face parte din selecția oficială a Festivalului de film de la Veneția și va avea proiecții online la New York Cinema și Teatrul Laemmle din Los Angeles.

Sursă articol: RollingStone.com